Ve dvanáctém kole 4. Moravskoslezské ligy přivítáme na stadionu Na Losích celek Sokol Lanžhot. Výkop je tradičně v sobotu od 10:15 hodin.

Se soupeřem z nejjižnějšího moravského města se potkáváme v rámci čtvrté nejvyšší fotbalové soutěže od roku 2018 a z hlediska bilance vzájemných střetnutí jde o nejméně oblíbený tým. Z deseti utkání jsme se z vítězství radovali pouze v jednom případě, jednou jsme se rozešli smírně a osm střetnutí skončilo výhrou Lanžhotu. Skóre 12:31 není zrovna lichotivou vizitkou a znamená průměr tři obdržených gólů na zápas. V minulé sezóně jsme v obou vzájemných duelech podlehli výsledkem 0:2. Z hráčů působících v současných kádrech jsou nejlepšími střelci těchto střetnutí z dvěma góly domácí Kuba Coufal a hostující Peter Balážik s Ericem Buracem. Čtyřgólový Pavel Dovhanyuk již v Lanžhotu nepůsobí.

Do sobotního duelu jdou oba celky povzbuzené výhrami z minulého kola. Naši dnešní hosté, v jehož kádru je více než polovina hráčů ze Slovenska, si v domácím duelu poradili s Tatranem Ždírec nad Doubravou po výsledku 3:1. Po dvou gólech Petera Balážika a jednom Davida Tomešky výsledek v závěru utkání již pouze zkorigoval ždírecký Pavel Pátek. V utkání byl ale vyloučen lanžhotský kapitán Peter Šenk a do sobotního zápasu nenastoupí. Náš celek přivezl důležitou výhru 2:1 z Tasovic. Na úvodní gól kanonýra Pavla Lapeše odpověděl ještě do poločasu Kuba Panský a o třech bodech pro Slovan rozhodl ve druhém poločasu Matěj Vopršal. V tabulce soutěže je Lanžhot s dvaceti body čtvrtý, brodský Slovan je se šestnácti body na místě devátém. V tabulce kanonýrů je se sedmi zásahy na třetím místě Eric Burac, na děleném desátém místě jsou Matěj Vopršal a Peter Balážik.

Zveme všechny příznivce brodského Slovanu, aby přišli povzbudit naše hráče, a pomohli jim natáhnout sérii čtyř zápasů bez porážky. Poslední domácí střetnutí s Kuřimí bylo skvělou podívanou a je škoda, že si na stadion Na Losy nenašlo cestu více diváků.