Čtvrtek 11.7.2024 je tím dnem kdy začala letní příprava na novou sezónu, kterou odstartujeme domácím zápasem s A.F.C. Humpolec.

Na prvním tréninku ve Veselém Žďáře realizační tým přivítal 27 hráčů. V prvním týdnu bude "A" tým a juniorka trénovat společně. Po návratu některých hráčů z dovolených se tréninkový proces rozdělí. Do přípravy je celkově připraveno 37 hráčů a 5 gólmanů, kteří se "poperou" o místo v kabině "A" týmu.

Trenéři na tréninku přivítali i několik nových hráčů. Mezi hlavní tváře, na kterou bude upírán zrak fanoušků je útočník Matěj Vopršal, který by se měl stát velkou posilou pro naši ofenzivu. O základní sestavu bude také bojovat navrátilec Jakub Peca, který se do našeho klubu vrací po dvou letech. V neposlední řadě se do tréninkového procesu zařadili také hráči ročníku 2005, kteří přecházejí z dorostenecké kategorie.

První utkání letní přípravy sehrajeme v Prosetíně s místním SK Sokol Prosetín od 17:00. "Do utkání plánujeme nasadit dvě jedenáctky a rozložit tak zápasovou zátěž na více hráčů", řekl trenér Slavík.

"Jsme rád, že se nám podařilo domluvit s velkou většinou hráčů z minulé sezóny na pokračovaní v našem klubu. Velkou posilu je pro nás Matěj Vopršal, který doplnil tu naši skládačku na postu klasické devítky, kde nyní bude působit společně s Pavlem Víškem, který se od něj bude moci hodně učit. Druhou citelnou posilou by se měl stát Jakub Peca, který se k nám po dvou letech vrátil. Je to levonohý hráč s dobrou postavou, takových v kádru moc nemáme. Do přípravy se také zařadili kluci z dorostu, kteří mohou do mužských týmů vnést nový svěží vítr a určitě několik z nich má předpoklady se natrvalo usadit i v A týmu," přiblížil skladbu týmu předseda FCS Pavel Mazánek ml.

Fotogalerie