Náš "A" tým se v podzimní části vyprofilovalo mužstvo FC Slovan Havlíčkův Brod. Hlavně týmové výkony je poslaly na 6 místo se ziskem 24 bodů. S trenérem Martinem Slavíkem jsem si povídali o podzimní sezóně.
Trenére jak hodnotíte podzimní část sezóny?
I když jsme s týmem začali letní přípravu jen 3 týdny před začátkem mistrovské soutěže ,tak ji hodnotím jako povedenou. Nebylo lehké poznat za krátký čas všechny hráče a i nové prostředí . Vyšel nám výsledkově vstup do soutěže a prvních 5 kol jsme neokusili hořkost porážky. Můj osobní cíl 24 bodů jsme splnili v předstihu a jen o něco málo jsme nedosáhli na metu kterou si stanovili před sezónou kluci v kabině. Jsem moc rád ,že se nám podařilo nastřílet i poměrně hodně branek . 27 gólů za polovinu sezóny je slušných a to i vzhledem k tomu, že se mužstvu podařilo v loňské sezóně jich nastřílet jen 17 za celý rok. Střelecké "odbrždění" nastalo již v přípravě, kde jsme zvítězili v divizní Čáslavi 5:2 a kluci se přesvědčili, že góly střílet umí. Na druhou stranu bych si dovedl představit mít o několik obdržených branek méně. Hlavně některé góly ze standardních situací byly zbytečné. To je věc na které musíme zapracovat.
Vaše nejlepší a naopak nepovedená utkání podzimu?
10x jsme odešli neporaženi a to je na divizní úrovni slušné. Vysoké venkovní výhry 5:2 ve Velké Bíteši a 5:1 v Tasovicích byly skvělé . Hodně emotivní bylo vyrovnání na 2:2 v závěrečných vteřinách utkání v Novém Městě. V domácím prostředí byl asi náš nejlepší výkon v utkání s Líšní, který nám přinesl výhru 3:1.
Mrzí nás prohry s týmy, které se nacházejí na spodních příčkách tabulky. Tyto utkání nám ukázala, že nikdo nedá svou kůži lacino a že každý bod stojí velké množství sil. Asi nejhorší utkání, které by nás mělo nejvíce poučit, bylo to v Polné. Kam bychom se výkonnostně chtěli posunout nám ukázala utkání v Lanžhotě a na Zbrojovce Brno.
Jak vypadal herní projev týmu v průběhu podzimu?
Jak jsem už říkal podařil se nám vstup do soutěže, který je vždycky velmi důležitý. Když máte výsledky vypadáte lepší i herně, oproti tomu když se Vám výsledkově nedaří. Kluci v tréninkovém procesu opravdu makali a tmelil se nám i týmový duch. Změnili jsme oproti loňské sezóně rozestavení a někteří kluci nastupovali na pozicích na kterých třeba nikdy nehráli. Vypadali jsme i slušně systémově. Do ideálu máme ale určitě daleko, je potřeba pracovat hlavně na defenzivní stránce. Díky velkému počtu studujících se nám v závěru podzimu trochu rozpadl tréninkový režim a myslím, že nás to v závěrečných utkáních doběhlo. Hrajeme dospělý fotbal. Ten je o bodech. Bylo by skvělé, aby všechna utkání vypadala jako to vítězné s Líšní. Velmi slušný herní projev a k tomu 3 body.
Kdo z hráčů podával nejlepší výkony?

Strašně nerad někoho vyzdvihuji, protože to byl opravdu týmový výkon. Určitě se nám vytvořila osa týmu a vyprofilovali se hráči na které se můžeme spolehnout. Těší mě, že se podařilo eliminovat tak zvanou studenou lavičku a zapojit co nejvíce hráčů. Do soutěžních utkání byli v průběhu podzimu nominování Martin Cakl, Daniel Fikar, Jakub Coufal, Vít Hloušek, Matyáš Myška, Patrik Soukal, Martin Pavlík, Jakub Válek, Jiří Pabousek, Lukáš Dočkal, Adam Novák, Adam Dejl, Jakub Pavlas, Pavel Víšek, Jan Pavlík, Milan Vrzal, Jakub Panský, Lukáš Konrád, Jan Bajer, Vojtěch Novák, Jakub Mazánek, David Málek, Martin Sikora, Oldřich Šenk, Pavel Malimánek, Ondřej Piskač, Šimon Panský, Tomáš Pecen, Rostislav Balliš, Zdeněk Šimánek.

Co Vás čeká během zimní přípravy?
Po závěrečném utkání jsme jeli už jen v udržovacím režimu. Stihli jsme i hokejový mač a zakončili jsme tradiční rozlučkou. Sejdeme se 12.ledna 2024. Máme v plánu dvě soustředění a zajímavá přípravná utkání. Jedním z hlavních úkolů bude do týmu přivést 2-3 nové tváře, které by tým opět okysličili. Jinak by kádr měl zůstat bez výraznějších změn. Chceme do přípravy zapojit i tři dorostence a navázat na velmi dobrou práci s mládeží, která je v Havlíčkově Brodě opravdu na velmi dobré úrovni.
Máte něco závěrem trenére?
Určitě bych chtěl poděkovat vedení oddílu, trenérským kolegům, technickým spolupracovníkům, pořadatelům a všem, kteří nám v průběhu podzimu pomáhali.
Díky patří i věrným fanouškům, kteří s námi sdílí jak úspěchy tak prohry…
Do nového roku 2024 Vám přeji vše nejlepší, hlavně pevné zdraví a co nejvíce fotbalové radosti.


Martin Slavík – Trenér „A“ týmu