V průběhu loňské zimní přípravy převzal „áčko“ Jindřich Adamec na sedmém místě v pořadí divizní soutěže. V jarní části i přes výrazné oslabení uhrál tým jen o dva body méně a sedmé místo uhájil i na konci. Podzim však našemu celku vůbec nevyšel a čekají nás tak záchranářské práce. Před úvodním jarním zápasem odpověděl trenér Adamec na pár otázek pro klubový web.

Podzimní část jsi již zhodnotil v rozhovoru k utkání s Bohunicemi. Bohužel ani toto utkání nám nevyšlo. Jak vnímáš realitu, která nám pro jaro nabízí těžký boj o setrvání v soutěži?

Nechci se již vracet k závěru podzimní části sezóny, která nás nezastihla v optimálním herním ani psychickém rozpoložení. Realita je bohužel taková, že nás na jaře čeká nelehký boj o lepší divizní pozice. Věřím, že jsme nachystaní zpackaný podzim odčinit.

Během zimy se nepodařilo celek posílit, naopak dva hráči odešli. Jakým způsobem je chceš nahradit?

Mládežnickou a klubovou základnu máme dost širokou na to, abychom si byli schopni pomoci z vlastních řad. Místo odchozích hráčů dostali příležitost ukázat se hráči stávajícího kádru a někteří z nich předváděli během zimní přípravy zajímavé výkony. To ale neznamená, že bychom posílení týmu během zimy neřešili. Bohužel je v kraji obecně málo kvalitních hráčů, kteří chtějí opustit vlastní pohodlnou bublinu svého klubu, své soutěže, což je velká škoda. A u vytipovaných hráčů ze stejné soutěže se bez souhlasů klubů neobejdeme a nemáme tak šanci je i přes jejich zájem přivést, což se ukázalo hned ve dvou případech.

Co ti ukázala zimní příprava? Řekl si někdo z širšího kádru o větší šanci?

V první řadě mi potvrdila, že máme v Brodě kvalitní tým s velkým potenciálem, který určitě nepatří na 12. místo divizní tabulky. Je zde spousta dobrých individualit, ale příprava nám ukázala, že dobré výsledky dělají především kolektivní výkony a týmová pracovitost. Zatím nechci být konkrétní, ale nějaké to pro diváky překvapivé jméno třeba z klobouku vytáhneme.

Během úvodních čtyř kol nás čekají hned dva domácí zápasy s týmy, které se s námi nacházejí na chvostu tabulky. Vidíš to jako šanci zlomit sezónu a odrazit se výše?

První měsíc soutěže bude pro celý tým klíčový. Pokud začátek jara zvládneme, můžeme prožít úspěšnou celou jarní část soutěže. Tým je pořád velmi mladý a je pro něj velmi důležité sebevědomí. Jak jsem již říkal, tento tým má velký potenciál a je třeba, aby úvod jara zvládl především psychicky.

Náš dnešní soupeř se nachází na šestém místě tabulky, ale domácí duely s ním se nám daří. Co očekáváš od dnešního zápasu?

Nechceme se ohlížet na žádné statistiky, vzájemnou bilanci, či dokonce tabulkové postavení. Každý soupeř, který k nám přijede, zaslouží respekt. Ale my se chceme soustředit především na sebe a na svůj výkon. První domácí zápas pro nás může být odrazovým můstkem a my se určitě chceme odrazit k lepším zítřkům.