Trenérem kategorie U19 je Martin Turek, který je ještě aktivním hráčem v Ledči nad Sázavou. Jeho kroky do havlíčkobrodského Slovanu vedli přes roli asistenta u dorosteneckého týmu v FC Vysočina Jihlava. Po konci v Jihlavě přebral v FCS kategorii U15, ročník 2005, se kterým dokráčel až do již zmiňované nejstarší mládežnické kategorie U19.

Martine jak hodnotíš podzimní část sezóny? Bodový zisk a postavení v tabulce není zrovna lichotivé…

Zisk pouhých 18 bodů a 11. místo v tabulce je určitě zklamáním jak pro mě, tak pro hráče. Kluci si před sezonou stanovili cíle, kterých chtěli dosáhnout, ale bohužel do těchto cílů jsme měli opravdu daleko.

S jakým bodovým ziskem bys byl spokojen ty?

Byl bych relativně spokojen, kdybychom měli 22 bodů. Mrzí mne, že jsme neporazili Chotěboř a že jsme ve Vyškově nedotáhli zápas do vítězného konce. Sice byla remíza zasloužená, ale soupeř vyrovnal v 90. minutě. Z těchto utkání mě právě tyto 4 body chybí.

Velký rozdíl je při pohledu na bilanci domácích a venkovních zápasů, čím si to vysvětluješ?

To si opravdu nedovedu vysvětlit. Doma jsme získali 16 bodů, ztratili jsme pouze s první Kroměříží po gólu z penalty, a ještě při remíze 0:0 s nováčkem z Chotěboře, kde jsme sice herně dominovali, ale nedokázali jsme proměnit šance, které jsme si vypracovali. Z venku jsme přivezli pouhé 2 body za dvě remízy 2:2 v Hodoníně a ve Vyškově. Naše výkony jsou hodně nevyrovnané. Doma porazíme druhou Líšeň a za týden dostaneme 5 gólů na Svratce Brno, která měla jen o dva body více. Přijde mi, že doma kluci dávají do zápasů více emocí a celkově si je více užívají.

Jaké podzimní zápasy řadíš mezi nejvydařenější?

Určitě to jsou zápasy ke konci sezóny, a to proti Židenicím a proti Blansku. Tam se hráčům výborně dařilo plnit taktické záměry, se kterými jsme do zápasu vstupovali.

Jaké byli naopak nejhorší zápasy podzimu?

Asi to byl zápas v Pelhřimově (0:1) a ve Znojmě, kdy jsme po poločase prohrávali 0:5.

Nejlepší hráči podzimu?

Je těžké vyzdvihovat jednotlivce. V naší situaci, kdy nás opravdu trápí nevyrovnanost výkonů, bych spíše zmínil hráče, kteří si výkonnost drželi stabilní. To byli oba krajní obránci, Honza Mach s Jirkou Kokešem a záložník Filip Merunka.

U kterého z hráčů jsi zaznamenal největší výkonnostní posun?

Největší zlepšení vidím hlavně u obou brankářů (Šimon Panský, Ondřej Novák).

Na co se v zimní přípravě zaměříte?

Abychom byli více konkurenceschopní, hlavně s týmy z Brna, musí hráči hodně „doposilovat“. Tam vidím největší problém! Pracovat budeme stále na kondici, dále se zaměříme na řešení situací ve finální třetině hřiště. Učit se a zdokonalovat hru v rozestavení, ve kterém jsme dohrávali poslední 4 zápasy podzimu, abychom mohli během hry přecházet na různá rozestavení, pokud to bude potřeba.

Chtěl bys na závěr ještě něco zmínit?

Chtěl bych poděkovat svým kolegům Radkovi Hánělovi a Mirkovi Kubátovi za výbornou spolupráci a servis. A také chci poděkovat klukům za kladný přístup k tréninkovému procesu.