František Souček a Pavel Pavlík, trenéři se zkušenostmi snad ze všech kategorií havlíčkobrodského Slovanu přebrali juniorský tým před začátkem této sezóny. Od vedení klubu dostali jasné úkoly. Těmi jsou zejména rozvoj mladých hráčů při přechodu do mužské kategorie, herní projev juniorského týmu v utkáních, postavení týmu ve vyšších patrech „átřídní“ tabulky a úzká spolupráce s A týme a s dorosteneckou kategorií U19.

Trenére jak hodnotíš právě skončenou podzimní část sezóny našeho juniorského týmu?

Mysleli jsme, že podzim zvládneme celkově lépe, druhá polovina soutěže se nám vydařila podle představ.

Shoduje se postavení v tabulce s ambicemi realizačního týmu a klubu?

Naší představou bylo umístění do 5. místa. Na jaře chceme na tyto pozice zaútočit.

Co bylo na podzim to nejdůležitější pro juniorský tým? Byly to výsledky, předvedená hra nebo rozvoj hráčů a příprava na jejich přechod do mužského fotbalu.

Juniorka je primárně záložní tým pro první družstvo. Vychovává hráče pro A tým a připravuje talentované dorostence pro dospělý fotbal. Zároveň částečně navazuje na herní projev A týmu, zdokonaluje herní rozvoj hráčů a poskytuje hráčům A týmu rozehrání po zranění.

Jak hodnotíš spolupráci mezi juniorkou a A týmem?

Spolupráce mezi oběma týmy funguje celkem dobře.

Je jasné, že v juniorce se točí asi nejvíce hráčů různých věkových skupin, jak toto fungovalo?

Za podzim se vystřídalo v juniorce 45!!! Hráčů. To je až moc. Hodně se na tom podepsala častá zranění a nemoci hráčů. Proto bylo nutné využívat mladé dorostence ve větších počtech než bylo plánováno a dost to ovlivňovalo sehranost týmu v některých utkáních (viz Pacov). Samozřejmě za výpomoc dorostu děkujeme a věřím, že tato spolupráce bude pokračovat i na jaře.

Jaké ambice má juniorka do zbytku sezóny?

Jednoznačně zabojovat o přední místa v tabulce, zkonsolidovat tým a dávat příležitosti mladým hráčům pro jejich fotbalový růst.

V zimě nastane změna tréninkové modelu s tím, že od ledna bude A tým a Juniorka trénovat společně, jak na toto jako trenér Juniorky nahlížíš?

Vzhledem k absencím studujících hráčů v týdnu je to celkem logická varianta. Od března budeme mít snahu trénovat v pátek samostatně. Vše záleží na počtu hráčů na tréninku.

Chtěl by jsi na závěr něco vzkázat našim fanouškům a široké veřejnosti?

Samozřejmě bych jim chtěl hlavně popřát hodně zdraví a štěstí do nového roku a pozvat je na nadcházející mistrovská utkání FC Slovanu. My se jim budeme snažit poskytnout kvalitní fotbalovou podívanou.