První čtyři měsíce v roli hlavního trenéra prvního týmu Slovanu zhodnotil a o nejbližší plány se s námi podělil Jindřich Adamec.

Tvoje působení u mužstva a jeho výsledky již vyhodnotilo vedení klubu. Výstup je takový, že pokračuješ v tandemu s Alešem Rokosem i v příští sezoně. Jak jsi ale viděl ty první měsíce svýma očima? Co jsi chtěl změnit, co se z toho povedlo, co mužstvo potřebuje naopak ještě zlepšit?

"Jako pozitivum vidím to, že jsme ani v jednom utkání nepropadli. Výsledky mohli být samozřejmě lepší, ale projevilo se na nich mnoho faktorů. Odchody Kučery a Žily, změna trenéra a občasné absence kvůli zranění hráčů. Jak si všechno postupně sedalo, tak se hra i výsledky zlepšovaly. Úspěšný závěr je toho důkazem. Věděli jsme, že nám odešlo 11 branek (Kučera, Žila - poznámka autora) a že bychom mohli mít v tomto ohledu problém, ale nebylo tomu tak. Naopak mě mrzí dost individuálních chyb ve hře dozadu a s tím spojených několik ikasovaných branek.

To bychom chtěli do příští sezóny zlepšit. Mužstvo bude o rok zkušenější a věřím, že i úspěšnější. Rádi bychom se prezentovali aktivnější hrou."

Fanoušky zajímá jaká bude příprava, kdy uvidí mužstvo Na Losích v přípravě?

Přípravu začínáme oba týmy (A+B) 12. července seznamovacím tréninkem na UMT, poté se chceme zaměřit na nabírání kondice a na práci na principech a systémech hry. Trénovat budeme v přípravném období 4x týdně. Na konci července před pohárovým utkáním s Velkým Meziříčím (v HB) dojde k rozdělení týmu. V přípravě bychom měli přivítat 7 nových hráčů včetně dorostenců. Ti budou moci své kvality krom tréninku ukázat ve dvou přípravných utkáních 17.7 v 10 hodin s Čáslaví (hřiště Malešov) a 24.7 ve Vamberku proti Letohradu.

Fanoušky vždycky zajímají změny v kádru. Jaká je situace letošní léto?

Můžu snad mluvit jen o počtech, přijít by měli tři hráči, divizní a třetiligoví. Dokud nejsou našimi hráči nechci být konkrétní. Řešili jsme s vedením kluby hlavně posílení útočné formace, ale k dohodě ani s jedním osloveným hráčem nedošlo. Vyřešíme tento post ze stávajících hráčů Slovanu.