zdroj Jihlavská drbna

Pozor, na silnici I/38 budou od pondělí semafory. Důvodem je oprava kanalizace



Řidiči, kteří budou projíždět po silnici I/38, se od pondělí 17. května musí připravit na dopravní omezení. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v závislosti na počasí zahájí opravu kanalizace odvodnění silnice I/38. Konkrétně se bude pracovat v krajnici silničního tělesa při výjezdu z Havlíčkova Brodu směrem na Jihlavu. Jedná se o navazující úsek od současné provizorní komunikace v místě výstavby okružní křižovatky JV obchvatu Havlíčkova Brodu v délce přibližně 200 metrů.

„Účelem stavby je výměna stávající kanalizace zajišťující odvodnění silnice I/38 z důvodu jejího nevyhovujícího technického stavu, který prokázal předchozí kamerový průzkum. Stoku je třeba připravit v návaznosti na její napojení na odvodňovací systém budovaného obchvatu, včetně vybudování zcela nových 30 metrů a nových revizních šachet u budované okružní křižovatky. Zároveň budou odpojeny veškeré stávající přípojky, které neslouží k odvodnění komunikace,“ uvedl za ŘSD Martin Buček.

Rekonstruovaná stoka bude sloužit pouze pro odvod dešťových vod z poloviny silnice I/38 v délce 270 metrů. Druhá polovina odtéká do pravostranného příkopu silnice I/38. Ostatní přípojky budou odpojeny a přepojeny na nově projektovanou stoku. Stávající vtokový objekt bude demontován a nahrazen novou horskou vpustí.

Zdržení a kolony ve špičce

„Dojde také k výměně dvou stávajících uličních vpustí. Práce provede společnost M-Silnice a.s., která v rámci VVZ předložila nejvýhodnější ekonomickou nabídku a dílo se zavázala zhotovit za 1 342 300 korun bez DPH,“ dodává Buček.

Práce na kanalizaci odvodnění s sebou přinesou další dopravní omezení. V inkriminovaném úseku se bude jezdit pouze jedním jízdním pruhem a provoz bude řízen světelným signalizačním zařízením s dynamickým řízením provozu. „Lze zde očekávat, zejména v ranní a odpolední špičce, zdržení a tvorbu kolon,“ upozorňuje Martin Buček.